Portfolio

After-corona tijd
Helaas gebeurde wat niemand had verwacht maar de corona pandemie zorgde ook voor ons ervoor dat we een hele periode geen les mochten geven. 20 mei was het dan zover en mochten onder bepaalde voorwaarde de lessen terug starten. Voor vele was dit een hele opluchting. Naast de gekende gezichten kwamen er vanaf het begin ook heel wat nieuwe geleiders met hun puppy. Zo startten we de eerste les reeds met 10 puppies. En een van de puppies bracht ook een baasje met met een hele grote lens wat al leuke foto's opleverde 
Praktijk examen instructeur 15 februari 2020
Proficiat aan Joris met het behalen van zijn praktijk! Zoals gewoonlijke trokken we met een gezellige groep Kriekelaars naar het examen van Joris. Joris zelf met de nodige portie zenuwen maar hij slaagde met glans. Zo werd het weer een gezellig uitje met een gezellige groep.
Theorie examen instructeur 18 januari 2020
Proficiat aan Johan en Kristien voor het behalen van hun theorie examen instructeur! Op naar nog vele uren samen les geven 
image-400530-Theorie_examen_Johan_en_Kristien-16790.jpg?1593360765865
Eerste les van het jaar en nieuwjaarsdrink 5 januari 2020
Eerste training van het jaar, een beetje fris maar na al die feestjes konden we er weer van genieten om buiten te zijn. Met erna een gezellige nieuwjaarsdrink.
Kerstborrel 21 december 2019
Dat het een zeer geslaagde kerstborrel was. Kerstpullen werden boven gehaald en samen met jullie maakten we er een leuke en gezellige avond van 
Halloween training 30 oktober 2019
Ook dit jaar deden we weer halloween training. Een avondje te vroeg, maar daarom niet minder griezellig. Iedereen deed z'n best om als griezelig verkleed duo naar de hondenschool te komen. Dit was ook wat aanpassen voor sommige honden. Een griezellige training, allemaal eens langs de griezel fotograaf passeren en vinger voor elk baasje en een griezel gezellige avond. 
Wedstrijdweekend 31 augustus & 1 september 2019
Het laatste weekend van de zomervakantie, traditioneel wedstrijdweekend op HC De Kriekel. Zaterdag stond brevet als eerste op het programma. Na al enkele maanden voorbereidingen en extra trainingen stonden er 9 honden van onze club klaar voor "D-day". De een al wat meer zenuwen als de andere, maar uiteindelijk heeft iedereen de ervaring weer overleefd ;) Proficiat aan de geslaagden en nog even extra oefenen voor de andere zodat ook zij ons binnenkort weer kunnen vergezellen in de D les. De rest van de dag stonden nog de socialisatie testen en debutanten op de planning. Ook hier deden leden van onze club mee, voor sommige de eerste keer in aanraking komen met keurmeesters, voor andere was dit al niet meer zo nieuw. De temperaturen begonnen ook te stijgen, misschien toch iets te veel eieren naar de Clarissen gedragen. Ijsjes ter afkoeling, de schaduw opzoeken, vele frisse drankjes en een vreugde dansje wanneer er een licht windje was. 'S avonds sloten we de dag af met de jaarlijkse BBQ. Rob en Steven achter de bbq, Willy zorgde voor heerlijke groentjes en nog vele andere helpende handen om deze avond weer tot een goed eind te brengen. Zondag, 1 september, was het dan tijd voor programma 1 en 2. Vandaag waren de temperaturen al wat beter, 's morgens met een vestje en door de dag kwam aventoe de zon piepen. Voor zowel programma 1 als 2 nog een spannende barrage voor wie uiteindelijk met de hoofdprijs naar huis kon. 
Nog maals een dikke proficiat aan de geslaagden en een dikke merci aan alle vrijwilligers voor de helpende handen die van dit weekend weer een top weekend maakte. En uiteraard bedankt aan iedereen die langs kwam om te supporteren. Tot volgend jaar :)

Instructeursexamens 2019

Een nieuw jaar met nieuwe instructeurs. Joris behaalde op 19 januari zijn theorie examen instructeur. Voor hem start een jaar om veel ervaring op te doen. Rudi, Veerle en Lieselotte hun jaar zitten erop, zij behaalde op 16 februari hun brevet als instructeur. De een begin te leren en de andere gaan nog veeel kunnen bijleren. Dikke proficiat allemaal!
En bedankt aan de geleiders en de vele supporters die mee gingen voor het praktijk examen. Samen maakten we er weer een leuke dag van onder kriekelaars!

image-297895-DSC_0415.w640.JPG
Nieuwjaarsdrink 6 Januari 2019

Op zondag 6 janurai, van jawel 2019, klonken we met alle HC de Kriekel leden op het nieuwe jaar. Na alle feestjes van de afgelopen weken startten we de dag met een gezellige wandeling. Na ongeveer een uurtje door weer en wind wandelen stond op de club voor iedereen een glaasje bubbels of fruitsap klaar voor de start van de nieuwjaarsreceptie. Een gezellig zonder bij de start van het nieuwe jaar.

Kerstmarkt  15 December 2018

Kerstmarkt in Houthalen. Ook HC De Kriekel had er een kraampje met overheerlijke choco's, koffies, pannenkoeken en zelfgemaakte soep. Het werd een gezellige avond dankzij de leden die een bezoekje kwamen brengen.

Zwarte Piet  5 December 2018

Terwijl Sinterklaas nog even aan het rusten was om alle cadeautjes deze nacht rond te brengen kwam Zwarte Piet eens op de hondenschool kijken. In iedere groep kwam hij even meekijken en alle hondjes waren flinke geweest en kregen iets lekker. Er waren geen stoute hondjes dit jaar!

Hondenwandeling Meylandt 18 November 2018
In plaats van de eerste zondag van de maand werd er vandaag gewandeld. Een mooie wandeling uitgezet door beagles@work met halverwege een lekker tasje soep. Weer een gezellig namiddag onder kriekelaars op een frisse zondag met een mooi herfstzonnetje ☀️

Halloween training 31 Oktober 2018
Halloween vanavond en dat was ook te zien op de hondenschool. Iedereen kwam verkleed naar de hondenschool, wat allemaal leuke duo’s opleverde. Eerst kon iedereen langs de fotograaf passeren, erna volgde een groepsles met als afsluiter heerlijke pompoensoep en een gezellig griezelige babbel

Wandeling 7 Oktober 2018
Eerste zondag van de maand dus werd er weer gewandeld. In plaats van de voorspelde regenachtige voormiddag werd het een zonnige herfstdag. We vertrokken aan de Bosberg in Houthalen voor een mooiewandeling door de bossen van Kelchterhoef. Na een uur wandelen dronken we met z’n allen nog  gezellig eentje bij Hoeve Jan. 
Kriekelcup 8 September 2018
Na het wedstrijdweekend is het tijd voor onze leden, de jaarlijkse Kriekelcup met als afloop een eetavond.
We begonnen de dag in groep, een wandeling in de buurt van de hondenschool. Bij terug komst was het dan tijd voor de Kriekelcup zelf. Spelletjes voor geleider en hond en na afloop een vragenlijst voor de geleiders. Na een gezellige namiddag lopen, gooien, schieten maar vooral veel plezier kon er beslist worden wie de Wisselbeker van de Kriekelcup 2018 gewonnen had. Proficiat aan Liesbeth met Nala. Er werd ook een prijs uitgereikt voor de geleider die het leukste mijn zijn/haar hond omging tijdens de spelletjes. Proficiat aan Karla met Wilma, zij wonnen de prijs voor best handler. Ook voor de beste puppy was er een prijs voorzien, dit jaar gewonnen door Stef met Gaimo. Aan alle winnaars een dikke proficiat!! Aan alle deelnemers, bedankt om er zo een leuke en gezellige namiddag van te maken.
De dag werd afgesloten met een heerlijke en gezellige bbq.
image-269590-5017db9e-91af-4847-9f9f-c415404bd005.jpg
Wedstrijdweekend 1 & 2 September 2018
Traditioneel kan je het eerste weekend van september terecht bij HC De Kriekel voor wedstrijd gehoorzaamheid.
Zaterdag 1 september waren we er helemaal klaar voor, we begonnen met de soc. testen, brevetten en debutanten. Een grote opkomst op onze jaarlijkse spaghetti avond was een gezellige afsluiter van deze eerste wedstrijd dag. 
Op zondag werd het niveau opgedreven met programma 1 en programma 2 gehoorzaamheidswedstrijden.
Proficiat aan alle geslaagden en bedankt aan alle helpende handen om er samen met de deelnemers en de vele supporters een super leuk weekend van gemaakt hebben.
Werkdag 21 Juli 2018
Vandaag was het niet enkel de Nationale Feestdag maar ook Kriekel werkdag. Ondanks de zeer hoge temperaturen was er toch veel volk dat kwam helpen. Met optijd en stond iets fris om te drinken en 's middags broodjes gemaakt door Liesbeth kwamen we de dag door en mogen we weer fier zijn op het resultaat. Bedankt aan de helpers!
WK 2018
Zoals gezegd zijn wij niet enkel een hondenschool waar er getraind wordt, maar zijn we ook een fijne vriendengroep 'De Krielelaars'. Met enkele grote voetbalfans en een hoop WK fans hebben we dan ook samen de matchen van de Belgen in een zaaltje te Lilo gekeken. Spanning tijdens de match, feest na een goal en veel plezier tijdens de pauzes en na de match. 
Zondag 3 Juni 2018
Na de pinksterwandeling was het nu weer de beurt aan onze maandelijkse zondagswandeling. Het mooie weer zorgde voor een grote opkomst van de Kriekel bende aan Koersel Kapelleke. We maakten een mooie wandeling waarbij we aventoe een modderbadje moesten omzeilen na de stortbuien van afgelopen week. Bij terug komst dronken we met z'n alle nog iets fris om deze mooie wandeling af te sluiten.​
Maandag 21 Mei 2018
De Kriekelbende ging op deze zonnige, vrije maandag op wandel door de bossen en langs de weiden van Meldert. Bij aankomst bij organisator Cafe 'De Nachtmis" was er een lekker bord spek en eieren voorzien. Het was weer een leuke en gezellige dag!​
Zondag 6 Mei 2018
De eerste zondag van de maand en wat voor eentje. Onder een stralend zonnetje vertrokken we aan Kasteel Meylandt voor een mooie wandeling. Na de wandeling dronken we nog iets lekker fris aan de blokhut met z'n allen.
Zondag 22 April 2018
Erfgoeddag in Lilo vandaag, waarbij we onze club gepromoot hebben met enkele demonstraties en de aanwezigheid van een toffe, gezellige Kriekel bende
Zaterdag 14 April 2018
Er is vandaag hard gewerkt op onze pleinen tijdens de werkdag. De losloopweide werd in orde gemaakt, lente schoonmaak in de kantine, poetsen van de toestellen,terug plaatsen en schilderen van toestellen,... Een heerlijke lunch werd voorzien voor ‘s middags. De vele helpende handen en het zonnetje zorgden voor een gezellige maar vooral productieve dag. #veelhandenmakenlichtwerk
Zondag 1 April 2018
Het was geen 1 April mopje, eerste zondag van de maand en Pasen dus maakten we een Paaswandeling. We vertrokken aan Bovy, deze keer geen stralend zonnetje maar we hebben het toch redelijk droog kunnen houden. De wandeling sloten we af in het dorpscafé met spek en eieren.
Zondag 4 Maart 2018
Zondag 4 maart, wat dus wil zeggen eerste zondag van de maand en dus wandelen. Vandaag vertrokken we aan het wild- en wandelpark Molenheide onder een stralende zon. We maakten een mooie wandeling, waarbij we enkele rammen en everzwijnen tegen kwamen en dronken erna nog met z'n allen iets in het zonnetje. Weer een gezellige Kriekel bende op stap, op naar de volgende gezellige wandeling.
Zaterdag 17 Februari 2018
D-day voor Dana, vandaag deed ze na een stageperiode haar praktijk examen instructeur. Samen met 6 honden en hun geleiders en een een groepje supporters trok ze naar Turnhout voor haar examen. Zoals verwacht deed ze dit examen zeer goed en behaalde ze haar diploma voor instructeur. 
PROFICIAT!!
Zaterdag 10 Februari 2018
Samen met een groepje supporters trokken Pastis, Pixel, Pixy en Neela vandaag naar OTV Heusden voor het Brevet gehoorzaamheid en de Socialisatie Test. Het werd een gezellige middag. Pastis haalde zijn brevet net niet door wat gekke kuren tijdens terug sturen naar de plaats, maar behaalde desondanks wel mooie punten. Pixel, Pixy en Neela werden alle 3 sociaal bevonden door de keurders. Proficiat!
Zondag 4 Februari 2018
Zoals iedere eerste zondag van de maand was er ook deze maand een groepswandeling. Ondanks het voorspelde winterweer vertrokken we met een mooie groep voor een wandeling tussen de sneeuwvlokjes door  ❄❄
Zaterdag 20 Januari 2018
Vandaag gingen 3 van de beginnende instructeurs op theorie examen voor de cursus instructeur. Na een periode van wekelijkske theorie lessen en leren voor het examen zijn ze alle drie met glans geslaagd. Nu kunnen ze verder aan de slag om deze theorie te gebruiken tijdens het les geven. Proficiat!
Zondag 7 januari 2018
Ook deze maand gaan we de eerste zondag van de maand wandelen, al was het deze keer een beetje anders. Het was niet enkel de eerste zondag van de maand, maar ook de eerste zondag van een nieuw jaar. Zo vertrok de wandeling deze keer gelijk met de puppyles en was erna voor iedereen een hapje en en een drankje voorzien tijdens de nieuwjaarsreceptie. 
Happy new year!!
Zaterdag 16 December 2017
Dit jaar stonden we voor het eerst met de club op Lindeland kerstmarkt. We verkochten hondenspulletjes, zoals zelf gemaakte speelgoedjes en bandana's in kerstsfeer en ook gesponserde speeltjes. Natuurlijk werd er ook aan de mensen gedacht, voor hen werden er gepimpte koffies en chocomelks, jenever, glühwein, verse soep en worstenbroodjes voorzien. Het was een zeer geslaagde en gezellige avond. Hieronder enkele sfeerfoto's
Woensdag 6 December 2017
Ook op de hondenschool was iedereen flink geweest dit jaar want zwarte piet kwam ook bij ons langs. Na een liedje zingen voor zwarte piet, mocht iedereen zich voorstellen waarna de hondjes een zakje snoep kregen van zwarte piet. Dankjewel Zwarte piet!
Zondag 3 December 2017
Deze maand werd het koude weer getrotseerd op de Teut. We wandelde langs de Holsteen, door de kuil en de schapenweide te eindigen met een drankje aan de Camping van de Holsteen. 
Zondag 5 november 2017
Deze keer vond de maandelijke zondagwandeling plaats  aan de kluis te Bolderberg. Het werd een mooie zondagwandeling met een intressant uitleg van de kluizenaar op de Bolderberg met achteraf een drankje in de cafetaria van Manage Paddock Terlaemen.
Woensdag 1 november 2017
Jaarlijks wordt er een halloweentraing  georganiseerd waarbij zowel geleiders als honden griezelig verkleed naar de training komen. Ook dit jaar was het weer een groot succes waarbij iedereen voorzien was van een kostuum. Hierbij enkele sfeerfoto's van de verschillende klassen en uiteraard de best verklede duo's per klas.
9 september 2017 - KRIEKELECUP 
Jaarlijks organiseren we onze clubdag, De Kriekelcup, deze bestaat uit een spelletjesparcour wat samen door baasje en hond afgelegd wordt met achteraf een vragenrondje, de winnaar wordt de Clubkampioen. Dit jaar werd Reinhilde Custermans samen met Djengo de winnaar van onze clubdag. Deze dag sluiten we ook altijd af met een eetfestijn.
image-96652-Afbeelding1.jpg
Clubkampioen
Reinhilde Custermans
Weekend 2-3 september 2017
Het eerste weekend van september vinden de jaarlijkse gehoorzaamheidswedstrijden plaats. Proficiat aan onze leden die slaagde voor de Soc. test en de leden die hun Brevet behaalde.
Hondenclub HC De Kriekel