Klassen

Puppy Klas
Belangrijk in deze groep is het socialiseren van de hond. De hond vertrouwd maken met andere honden, andere personen en allerlei invloeden. Hier gaan we stilaan opbouwen, zonder al te veel druk te leggen op de hond. Ook het behouden van het zelfvertrouwen is van groot belang. Al spelenderwijs leren we de hond apporteren, komen op bevel, voorstellen en wennen aan de lijn.


"Oproepen bij de puppies"

A Klas

In deze groep starten alle geleiders met honden ouder dan 6 maanden. Hier wordt er vooral gewerkt naar de houdingen, het goed volgen en de aandacht van de hond.

Eén minuut down in de A

B Klas

Hier starten alle honden die met succes een overgangstest hebben afgelegd. Er wordt verder gebouwd op de oefeningen van de A-klas, maar met meer aandacht voor de afwerking. Aangezien de basis al gelegd is, komt er meer variatie in de oefeningen. Ook het terugsturen naar de plaats wordt hier aangeleerd.

​Apport net een beetje anders!

C Klas

Na het slagen van de overgangstest van B naar C word je toegelaten in deze klas. De uitvoering van de oefeningen van de B-klas worden geperfectioneerd. In deze klas streeft men naar het behalen van het brevet. Het brevet is een proef die afgenomen wordt tijdens een officiële wedstrijd door erkende keurmeesters van de KKUSH.
​​
​"Terug sturen naar de plaats"

D Klas

Hier trainen de geleiders met hun hond die hun brevet behaald hebben. De oefeningen worden allemaal net iets anders gegevens.

"Houdingen op afstand"

Hondenclub HC De Kriekel